Renovatie van je huis, hoe dan?

Heb je geen plannen om te verhuizen, maar wil je toch wat vernieuwing in je huis? Hebben die paar verouderde kamers een opknapbeurt nodig? Geen zorgen, met een renovatie van je huis is dat zo gebeurd!

Vergis je niet, het renoveren van je huis is geen kleine verbouwing. Het wordt natuurlijk steeds ingrijpender des te groter het gebied is dat je wilt gaan renoveren. Gelukkig zijn er websites zoals Werkspot die alle kosten en variabelen voor je op een rijtje zetten. Ook bieden deze websites je voornamelijk de kans om de perfecte vakman(nen) te vinden voor je klus.

De harde cijfers

Als je erover nadenkt je complete huis te verbouwen, dan is het goed om te weten dat de prijs van een complete renovatie ergens tussen de €50 en €200 euro per vierkante meter liggen. De algehele kosten beginnen vaak bij €10.000 en kunnen oplopen tot €100.000. Het uurloon van aannemers ligt zo tussen de €20 en €70 per uur.

Wees gerust

Laat je echter niet afschrikken door deze cijfers. Als je genoeg geld opzij zet voor de renovatie van je huis komt het helemaal voor elkaar. Het is belangrijk dat je deze klus overdraagt aan mensen die er echt verstand van hebben en dit het liefst ook nog eens professioneel doen. Een goede aannemer is de eerste stap; iemand die begrijpt wat jouw wensen en verwachtingen zijn en deze kan omzetten tot een realistisch bouwplan. Goede bouwvakkers zijn een tweede. Die komen vaak met het netwerk van een aannemer mee. Vakmannen kunnen het verschil maken bij het renoveren van je huis en zorgen er vaak ook voor dat je niet te veel betaald voor een klus.

Doe dus genoeg en rustig onderzoek naar wat jij precies wilt voor je huis en wat je hiervoor nodig zou hebben. Maak duidelijke afspraken met je aannemer over de kostendekking; wil je per vierkante meter betalen of voor de totale renovatie? Zolang je genoeg spaart en eventueel de hulp inroept van een website zoals Werkspot, zou alles helemaal voor elkaar moeten komen.

Succes met renoveren!