houten vloeren

Houten vloeren: een stukje natuur in huis

In je huis moet je je thuis voelen. Je meubels, de stijl van je decoratie, de kleur van je muren – alles heeft hier invloed op. Maar wat vaak vergeten wordt is de vloer. En dat terwijl dit juist is wat alles bij elkaar brengt en houdt – of wat juist het hele evenwicht kan verstoren. Maar wat voor vloer is dan het beste? Wat voor stijl je ook van houdt en hoe je je huis ook hebt ingericht, houten vloeren zijn altijd de beste optie. Ze zijn mooi en klassiek maar ook ontzettend veelzijdig – je kunt er werkelijk alle kanten mee op. Er is weinig zo authentiek als houten vloeren en dat is waarom je je met houten vloeren altijd thuis voelt!

Houten vloeren zijn natuurlijk

Wat is het nou wat houten vloeren zo speciaal maakt? Omdat houten vloeren volledig van hout gemaakt worden wat uiteraard van bomen komt, wordt je vloer ineens een natuurproduct. Dit is dus even wat anders dan zeil, laminaat of vinyl. Dit soort vloeren kunnen ook heel mooi zijn, maar je ziet er toch altijd de herhaling in, wat een gevoel van massaproductie geeft en waardoor het zo zou kunnen zijn dat iemand anders precies dezelfde vloer heeft als jij. Daar is natuurlijk niets mis mee – maar het authentieke gevoel van een houten vloer is er niet mee te evenaren!

Omdat hout en dus houten vloeren een natuurproduct zijn, voelt het al snel als thuis: altijd een stukje buiten, een stukje moeder aarde onder je voeten. Omdat geen boom hetzelfde is zijn houten vloeren ook altijd uniek. Daarbij krijgen ze al snel karakter. Houten vloeren kleuren en vormen namelijk mee naar gebruik. een kras op of groef in je zeil ziet er al snel slordig uit, maar beschadigingen of gebruikssporen in hout vervagen altijd weer tot een herinnering of stukje karakter wat je waarschijnlijk alleen zelf ziet!

Afwerken van houten vloeren

Een ander groot voordeel aan een houten vloer is dat je er zoveel mee kunt. Een simpel appartement met alleen het minimale, een huis vol poespas, iets klassieks of lekker creatief ingericht of juist modern – er is altijd een mooie houten vloer te vinden die er perfect bij past! Iedere boom heeft net een andere kleur hout, en er zijn ontzettend veel soorten. Maar buiten de houtsoort kun je ook nog oneindig variëren met de afwerking van het hout: lakken, waxen of oliën, ieder effect geeft weer een andere sfeer!