Beveilig Uw huis met mist

Toen ik kleiner was, een jaar of negen, is mijn oma drie keer achter elkaar beroofd. Alles wat de dieven meenamen waren de kerstversieringen waar ze zo blij mee was, maar ze gaven mijn oma tegelijkertijd een enorm bang gevoel. Helaas gebeuren dit soort inbraken (en soms zelfs met ergere gevolgen) elke dag. Er zijn allerlei beveiligingsmethodes en sommige werken erg goed, waaronder de mistgenerator.

Is dit algemeen bekend?

Waarschijnlijk heeft U hier nog niet eerder van gehoord. Het beveiligen van Uw huis gaat normaal gesproken via alarmsystemen, sensoren, stalen deuren en goede sloten. De mistgenerator maakt deze dingen niet overbodig maar voegt enkel een extra beveiligingsniveau toe. Ook ik was sceptisch toen het concept voor het eerst aan me werd geïntroduceerd. Laten we daarom kijken naar hoe het apparaat eigenlijk werkt.

Hoe werkt het?

De generatoren kunnen op twee manieren worden gebruikt. Ze kunnen worden aangesloten op het alarm of handmatig worden bediend met een afstandsbediening. Als ze beginnen met werken, met welke activering dan ook, vullen ze een gemiddelde woonkamer binnen tien seconden met mist. Deze mist is niet schadelijk om in te ademen en laat geen vlekken achter op meubilair of kleding, maar het vertraagd inbrekers dusdanig dat de politie genoeg tijd heeft om te arriveren en de inbraak te stoppen.

Waar let ik op?

Wel is het aan te raden om deze methode, mocht U haar willen proberen, te gebruiken in combinatie met andere beveiligingsmiddelen die al langer bewijzen te werken. Goede sloten, inbraakalarmen en dubbel glas zijn nog altijd betrouwbare methodes. De mistmachines zijn wellicht het puntje op de i dat onze moderne huizen nodig hebben. De mist voorkomt echter ook niet het eventuele onvoorspelbare gedrag van de inbrekers, dus zorg ook dat Uw alarmen altijd in contact staan met de politiecentrale, of dat U een andere mogelijkheid hebt om de politie te bereiken.

De meeste bedrijven die deze machines produceren hebben ook een demo versie, een manier om de machines te testen voordat U ze permanent aan Uw huishouden bindt. Dit lijkt slim als een eerste stap, want deze machines zijn zeker het proberen waard. Dus, bent U op zoek naar een extra beveiliging voor Uw spullen en geliefden? Zorg dan dat U dit apparaat niet mist.