Pimcore

Pimcore als PIM systeem: wat zijn de voordelen?

Je hebt nog wat laatste twijfels over welk Product Information Management (PIM) systeem het beste bij jouw organisatie past. Biedt het platform wel alles wat jij nodig hebt van een PIM systeem? Wij zetten de voordelen van één van de populairste PIM systemen op een rijtje: Pimcore.

Pimcore is een open source PIM systeem waarmee je de productinformatie op alle kanalen kunt beheren. De kwaliteit en continuïteit van de product content in je webshop en daarbuiten wordt hiermee verbeterd en dit zal je conversie uiteindelijk ten goede komen. Omdat Pimcore open source is en dus kosteloos te gebruiken, is het een populaire keuze. Maar wat zijn de verdere voordelen van dit systeem?

1: Meer dan PIM

Pimcore bevat behalve Product Information Management (PIM), ook Digital Asset Management (DAM) en Master Data Management (MDM). Met Pimcore heb je dus het hele pakket bij de hand.

2: Maakt personaliseren mogelijk

Wil je de product content op je kanalen automatisch aanpassen zodat het past bij de gebruiker? Met Pimcore kun je personaliseren en op basis van het gedrag van de gebruiker content aanpassen.

3: Eenvoudig klantgegevens beheren

Behalve gepersonaliseerde content, is het met Pimcore ook mogelijk om inzicht te krijgen in klantgegevens. Die gegevens kun je eenvoudig beheren in het PIM systeem en vervolgens ook gebruiken voor marketing automation.

4: Schaalbaarheid van het platform

Heb je ambities om te groeien? Dan is de schaalbaarheid van het platform dat je kiest natuurlijk van belang. Het Pimcore platform is goed schaalbaar en kan omgaan met grote hoeveelheden data, producten, gebruikers en bezoekers. De mogelijkheden zijn divers en uitgebreid en Pimcore heeft bovendien out of the box al veel te bieden.

5: Geen licentiekosten

Pimcore is één van de twee PIM systemen waaraan geen kosten verbonden zitten omdat deze open source is. Je hoeft dus geen licentiekosten te betalen om het systeem te gebruiken. Het voordeel van Pimcore daarbij is dat er ook geen enterprise versie is waar je wél voor moet betalen. Pimcore blijft gratis, hoeveel producten je ook hebt in je webshop. Pimcore biedt wel Service Level Agreements aan waarvoor je moet betalen. Je bent echter niet verplicht om dit af te nemen.

Samengevat

Pimcore biedt behalve PIM ook Master Data Management, Digital Asset Management en Content Management. Dit zorgt voor veel efficiëntie in het beheren van je productinformatie. Bovendien is het platform schaalbaar en gratis te gebruiken. Daarbij heb je veel en eenvoudig inzicht in klantdata en biedt het de mogelijkheid te personaliseren.