Dogs

Eindeloze redenen waarom jij een huisdier moet aanschaffen

Of het nou een hond, kat, konijn, goudvis of cavia is. Het hebben van een huisdier zorgt voor heel veel voordelen. In dit artikel hoop ik je te overtuigen om een huisdier aan te schaffen. Zelf heb ik heel wat huisdieren, namelijk honden, katten, vogels, konijnen én vissen. Persoonlijk vind ik dit enorm gezellig. Tuurlijk is het veel werk om het allemaal bij te houden, maar het levert veel meer voordelen op dan nadelen. Ik zal mijn dieren voor geen goud willen missen. Al is het alleen maar om de leuke dierenspulletjes van Beeztees te kunnen kopen!

Verantwoordelijkheidsgevoel

Heb je nog geen kinderen, maar wel een kinderwens (in de toekomst)? Neem dan eerst een hond of kat. Dit beestje is volledig afhankelijk van degene die hem of haar verzorgd. Elke dag opnieuw moet hij of zij gevoed, uitgelaten en verzorgd worden. Je kunt het diertje niet in de steek laten. Jij beslist over zijn of haar leven. Ook kinderen zelf die een puppy, kitten of ander diertje krijgen, leren om te gaan met verantwoording. Als je ziet dat het beestje gezond en gelukkig is door de verzorging en aandacht die jij hem of haar geeft, geeft dit voldoening en zelfvertrouwen. Dit is goed voor zowel volwassenen als kinderen.

Beweging

Iedereen heeft wel als goede voornemen om meer te bewegen. Vaak komt dit er niet van. Met een hond als huisdier moet je wel! Een hond wordt meestal drie tot vier keer per dag uitgelaten. Dit geeft jou de gelegenheid om lekker een groot rondje te lopen en een frisse neus te halen. Dit is zowel lichamelijk als geestelijk goed voor je. Je kunt ook je looproute steeds aanpassen, waardoor de dagelijkse rondjes minder saai worden. Ook kun je een keer naar het bos of het strand. Jouw hond vindt dit ook gegarandeerd heel leuk. Heerlijk met het hondje achter een bal aanrennen of kuilen graven. Veel leuker dan thuiszitten!

Onvoorwaardelijke liefde

Het is bewezen dat dieren echt om je geven en onvoorwaardelijk van je houden. Dieren voelen het aan als je blij bent of juist heel verdrietig. Ze zullen bij je komen zitten als je verdriet hebt en je vreugdes met je delen. Even lekker knuffelen met je huisdier zorgt voor een enorm goed gevoel. Dit gevoel kan een mens niet altijd geven. Een huisdier hebben betekent een maatje voor het leven hebben. Altijd iemand die op je wacht als je thuis komt van een dag werken of school.