Zorgeloos werken met een goede bureaustoel

Je zit er vaak rond de 8 á 9 uur per dag op, een bureaustoel. Het is daarom noodzakelijk dat je er goed op zit. Is dit niet het geval, dan kun je vervelende klachten krijgen als rugpijn en hoofdpijn. Je houding en de afstelling van de stoel hebben hier direct invloed op. Toch blijft het lastig om een goede bureaustoel uit te kiezen. Zelf moest ik laatst op zoek naar een nieuwe bureaustoel. Hierbij kwam ik erachter dat er veel meer bureaustoelen waren dan dat ik dacht. Er zijn goedkope stoelen, maar ook hele prijzige stoelen. Ook zit er verschil in de afmetingen en instelmogelijkheden.

ARBO goedgekeurde bureaustoel

Allereerst is het belangrijk om te kijken hoelang je per dag op een stoel zit. Iemand die alleen zijn of haar administratie bijwerkt op kantoor, zit minder dan iemand van de boekhouding. Indien je meer dan vier aaneengesloten uren per dag op een bureaustoel zit, is een ARBO goedgekeurde stoel geen overbodige luxe. Er zijn verschillende soorten en merken beschikbaar van een ARBO goedgekeurde stoel. Vaak zijn de stolen voorzien van een lende steun, zithoogteverstelling, rugleuning en armleggers. Bij bureaustoel24.nl hebben ze veel verschillende bureaustoelen in verschillende kleuren, materialen en soorten.

Juiste zithouding

Een bureaustoel moet juist worden afgesteld. Je voeten moeten plat op de grond kunnen rusten. Je onderrug moet door de bureaustol ondersteund worden. Ook moeten je armen en plosen ontspannen langs je zijde in een hoek van 90 graden zijn. Wanneer je rechtop zit, moet je je ogen op de bovenkant van de monitor kunnen richten. Iets eronder mag ook. Hierbij hoef je je nek niet te buigen. De ideale afstand van het scherm is 45 tot 70 cm. Deze ideale houding kan worden gerealiseerd door bureaustoelen waarbij de armleuningen en het zitgedeelte versteld kan worden. Ook is een goede rugleuning essentieel.

Proef zitten

Vind je het toch maar lastig? Dan kan ik aanbevelen om naar een showroom te gaan. Hierbij kun je alle stoelen eventjes proberen. Ook kun je bij collega’s kijken hoe hun stoelen zitten. Een expert kan goed advies geven over welke stoel precies past bij jouw beroep, lengte, gewicht etc. Daarbij kan hij of zij na aankoop helpen met het afstellen van de bureaustoel bij jou op kantoor of thuis. Kijk altijd even of je garantie krijgt. Het kan namelijk voorkomen dat je na een week toch je twijfels hebt over het zitcomfort. Bureaustoelen zijn geen goedkope grapjes, waardoor het belangrijk is dat je er echt tevreden over bent.