rollators

Rollators horen thuis in onze maatschappij

In onze maatschappij zijn rollators niet meer weg te denken. Vele ouderen in ons land lopen met ondersteuning rond. We vinden het allemaal erg normaal dat er zoveel mensen met rollators actief zijn. En dat is helemaal prima natuurlijk. Het lichaam wordt gewoon een stukje slechter al we ouder worden, maar blijven bewegen is echt belangrijk. Voor veel ouderen is het toch een drempel om over te gaan, want rollators zijn natuurlijk wel de acceptatie dat we ouder worden. Ik wil bij deze alle ouderen aanraden om gewoon die drempel over te stappen, er is niks om u voor te schamen. In mijn blog op Winkel-overzicht.nl vertel ik meer over rollators.

Voor elke situatie zijn er wel geschikte rollators beschikbaar

Waar u goed over moet nadenken als u denkt aan rollators is vooral het nut van dit apparaat. Ouderen gebruiken deze apparaten natuurlijk ter ondersteuning tijdens het wandelen. Toch kunt u het voor nog veel meer situaties gebruiken. Zo zijn veel rollators vaak voorzien van een mandje waarin u bijvoorbeeld wat boodschappen kwijt kunt. Ook hebben sommige rollators een zitvlak, waar u even op kunt uitrusten. Als u dus dit apparaat wil gaan kopen, denk dan na of u één van deze twee functies wenst. Ook moet u goed nadenken over het uiteindelijke doel. Gaat u misschien veel in het bos wandelen? Denk dan na over de juiste wielen. Gebruikt u dit apparaat alleen binnen? Dan is een lichte, wendbare variant meer geschikt voor u.

Rollators kopen en op de juiste manier gebruiken

Een rollator kopen is nog niet zo makkelijk als u denkt. U moet, zoals ik net al vertelde, over een hoop zaken nadenken. Wat ook echt belangrijk is, is dat u de rollator op de juiste manier gaat gebruiken. Als u inmiddels in het bezit bent van dit apparaat is het belangrijk om deze op de juiste manier af te stellen. Anders krijgt u misschien in de toekomst te maken met vervelende rugproblemen. Dat is natuurlijk iets wat niemand wil. Strek uw armen langs uw lichaam. De handvatten moeten nu ter hoogte van uw pols afgesteld worden. Als u dit lastig vindt is er vast wel iemand die u hiermee kan helpen. U kunt nu lekker op pad gaan. Onthoud goed dat er niets is om u voor te schamen, want in Nederland worden er elk jaar 40.000 stuks verkocht. U bent niet de enige.