displayport

Displayport voor het beste beeld voor uw presentaties

Iedereen droomt er natuurlijk van om een goede presentatie te geven waarin de beelden mooi op uw scherm worden weergegeven. In de praktijk is dit helaas niet altijd zo. Er zijn namelijk veel verschillende kabeltjes op de markt om een dergelijk videosignaal over te brengen. De vraag is nu: hoe vind ik nou het juiste kabeltje uit deze wirwar? Om te beginnen lijkt het mij verstandig om eerst even duidelijk te maken dat een displayport kabel in veel gevallen de beste keuze is. Het grote voordeel hiervan is dat het veel wordt gebruikt. Dit zorgt er dus simpelweg voor dat u met een displayport kabel beter voorbereid bent op de meeste beeldschermen van tegenwoordig. In deze blog leest u nog meer over de displayport en hoe handig dit kabeltje wel niet is voor uw zakelijke presentaties maar ook voor eigen toepassing bijvoorbeeld thuis.

Displayport of HDMI kabel: wat is de beste keuze?

Naast de displayport is de HDMI kabel ook een belangrijk kabeltje in de video industrie. De HDMI kabel dient eigenlijk voor hetzelfde doel als de displayport. Het gaat in de basis namelijk om een videosignaal overbrengen van een computer naar een beeldscherm. Welke de beste is gaat meer over persoonlijke voorkeur dan feiten. Voor de maximale dekking is het daarom ook goed om te overwegen om beide kabels aan te schaffen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de kabels wel in uw laptop passen. Mocht dit niet het geval zijn kunt u ook nog bepaalde adapters aanschaffen. Deze vormen het signaal zo om dat u met een hdmi kabel toch in een displayport aansluiting kunt werken.

De mooiste presentatie geven met de beste kabel

Een goede presentatie geven ligt natuurlijk in de basis voor een groot gedeelte aan u als presentator. Toch zijn de juiste spullen toch heel belangrijk. U wilt immers niet dat er belangrijke gegevens slecht leesbaar zullen zijn. Met een displayport heeft u hier zeker geen last mee. Deze kabel werkt vrijwel ruis loos. Denk bij het kopen van een displayport kabel of een ander soort kabel aan het volgende. In de basis werkt het bij een kabel zo dat hoe korter de kabel, des te minder de kans op ruis bestaat. Kies dus voor een korte kabel maar denk er ook goed bij na hoe kort. Het zou immers een beetje gênant zijn als u voor een presentatie zich in moeilijke bochten moet wringen om de kabel aan te kunnen sluiten.