De tuin verbouwen? Dit is het moment!

Hoewel de donkere maanden om de hoek staan en we de laatste zonnestralen van dit jaar waarschijnlijk al hebben gehad, is juist de herfst de beste tijd om je tuin te verbouwen. In de lente en zomer zitten veel hoveniers namelijk al volgeboekt. Niet alleen jij als particulier wilt namelijk een verzorgde tuin waar je weer wat zonnestralen mee kunt pakken, maar ook bedrijfsterreinen en andere grote projecten moeten gedaan worden. In de herfst heb je nog geen last van vrieskou, dus waar wacht je nog op? In deze blog lees je meer over het proces van voorbereiding tot uitvoering van de verbouwing van de tuin.

 

Hoe bereid je het project voor?

Je kunt beginnen met het maken van een moodbord met foto’s van tuinen die jou aanspreken. Het is natuurlijk belangrijk dat de tuin sfeer uitstraalt. De tuin is nu eenmaal het visitekaartje van het huis en mag daarom niet vergeten worden. Je bespreekt je wensen met de hovenier, die vervolgens een ontwerp zal maken. Met een 3D-visualisatie kun je je alvast inbeelden hoe de tuin eruit komt te zien. Het is hierbij uiteraard van belang rekening te houden met je budget. Het verbouwen van de tuin kost gemiddeld al snel 90 euro per vierkante meter. De kosten zijn natuurlijk wel erg afhankelijk van wat je precies wilt laten doen. Wil je de tuin laten bestraten, dan moet je niet alleen de kosten voor de tegels betalen maar bijvoorbeeld ook voor het egaliseren van de tuin, zodat de tegels niet scheef komen te liggen en regenwater zijn weg door de tuin vindt. Ook kun je kiezen voor de aanleg van een vijver, waarmee je jouw tuin in een keer een gezellige sfeer geeft.

 

DIY

Ben je zelf erg handig en heb je wel zin om de handen uit de mouwen te steken, stel dan een do-it-yourself projectje op. Wat dacht je van een tuinhuisje, houten vlonder of blokhut? Wedden dat jij volgend jaar nog vaker de zomeravonden in de tuin doorbrengt én dat de kinderen uit de buurt graag bij jou komen spelen. Je kunt je tuinproject natuurlijk zo groot aanpakken als je zelf wilt. Het is in ieder geval van belang dat je de juiste materialen kiest. Bij Nobelhout vindt je een ruim assortiment tuinmaterialen, waaronder tuinhout, waarmee je jouw project succesvol kunt uitvoeren. Heb je eigenlijk wel twee linkerhanden maar wil je jouw tuin toch wat uitstraling geven? Je vindt bij Nobelhout ook kant-en-klare tuinhuisjes, veranda’s en schuttingen.

 

Opvrolijken

Je tuin is nog niet af zonder vrolijke kleuren. Koop bijvoorbeeld een leuke plantenbak en vul deze met chrysanten, violen of dahlia’s. Binnen de kortste keren gaan de knoppen open en geniet jij van een gezellige tuin met veel kleur. Vergeet ook niet een paar vaste tuinplanten te planten zodat je er het hele jaar van kunt genieten.