Bedrijfsafval

Bedrijfsafval kan problematische vormen aannemen

Maar bedrijfsafval hoeft helemaal geen problematische vormen aan te nemen. Als jij zelf zorgt dat je het juiste bedrijf inschakelt om je van je bedrijfsafval af te helpen is er natuurlijk niets aan de hand. Heb je een winkel in bijvoorbeeld kleding of fietsen? Dan zal je bedrijfsafval meestal bestaan uit papier/karton en plastic. Heb je een winkel met verse, bederfelijke producten? Dan zal je bedrijfsafval voornamelijk bestaan uit rest- en groenafval. Door op de site direct de juiste container en ophaalfrequentie aan te klikken, voorkom je dat je winkel gaat stinken of een verzamelplaats van oud papier en plastic wordt. Je regelt het echt al in een paar klikken. En duur? Dat is het ook nog niet eens!

Bedrijfsafval neemt veel ruimte in

Als je met het aan de weg zetten van je oud papier en karton wacht tot de lokale verenigingen weer langs komen om het op te halen moet je wel veel ruimte over hebben. Want vaak wordt het oud papier en karton maar één keer per maand opgehaald. Natuurlijk kun je er voor kiezen om het zelf naar het inzamelpunt te brengen, maar waar haal je als ondernemer de tijd vandaan? Je kunt er beter voor kiezen om ook je oud papier en karton als bedrijfsafval te laten ophalen. Dat scheelt veel ruimte en ook je verzekeringsmaatschappij zal er blij mee zijn: het brandgevaar wordt een stuk kleiner.
Bedrijfsafval

Plastic verpakkingsmateriaal is ook bedrijfsafval

Je bedenkt het misschien niet, maar ongemerkt komt er, zeker als je een winkel hebt, heel veel plastic verpakkingsmateriaal binnen. Materiaal dat je direct weggooit zodra je je pallets met spullen uitpakt. Plastic verpakkingsmateriaal is ook zeker bedrijfsafval. Door het op de juiste manier te laten ophalen zorg je ook nog eens voor een beter milieu. Het gebruikte plastic kan namelijk weer als grondstof gebruikt worden voor nieuw plastic.

Bederfelijke waar als bedrijfsafval

Stel, je hebt een viswinkel of een slagerij. Het liefst verkoop je natuurlijk iedere dag je vitrines leeg. Maar soms lukt dat even niet. Je wilt dan zeker weten dat je bedrijfsafval (dus de niet verkochte producten) goed en vakkundig wordt opgehaald en verwerkt. Je moet dan blind kunnen vertrouwen op de afvalinzamelaar en de afspraken die je hebt gemaakt. De stank is anders niet meer te overzien. Natuurlijk zorg je er zelf al voor dat het vlees of de vis goed verpakt in de container belandt, maar het blijft bederfelijke waar.