elektrische fietsen

Elektrische fietsen zijn op den duur beter voor je gezondheid

Fietsen is heel gezond. Maar elektrische fietsen zijn nog gezonder om te gebruiken als je aan dit soort lichaamsbeweging doet. Dat zou je niet zeggen aangezien je bij normale fietsen een veel grotere inspanning moet leveren, maar juist daar zit het ‘gevaar’ in…

Fietsen als goed alternatief voor de sportschool

Door te fietsen op een normale fiets ben je goed bezig. Je doet aan lichaamsbeweging. Zeker in de vernieuwde maatschappij waarbij luiheid de regel is geworden, moet je zoeken naar wat goed bij jou past. Zeker als je niet zo van sporten houdt, kan het een langdurige zoektocht zijn. Je ‘moet’ naar de sportschool om een beetje fit te blijven – maar eigenlijk zie je het nut er niet erg van in.

Fietsen kan een goed alternatief zijn voor de sportschool. Het brengt je van A naar B, dus je gebruikt het niet alleen als sport, maar ook als vervoersmiddel. Daarbij ben je in de buitenlucht, en niet in de bedompte lucht van zwetende mensen in een gymzaal.

Elektrische fietsen sparen je knieën

Als alternatief op normale fietsen kunnen elektrische fietsen iets zijn om te overwegen. Zeker als je veel fietst. Fietsen is namelijk best een belastende sport. Je benen leveren veel inspanning. Zeker als je tegenwind hebt, een steile helling op moet of je je versnellingen niet goed hebt ingesteld. Er komt veel druk te staan op je knieën. Als je te veel en te vaak veel inspanning levert op de fiets, kan dat uiteindelijk tot gezondheidsproblemen leiden. Artrose (schade aan je gewrichten) is een veel voorkomend fenomeen bij mensen die hun gewrichten vaak en veel hebben overbelast.

Elektrische fietsen kunnen een verlichtend effect geven omdat je niet zo hard hoeft te trappen. Zo kom je toch aan je sport (want je beweegt toch), maar loop je niet het risico later last te krijgen van je spieren of gewrichten.

Elektrische fietsen geven waar voor je geld

Waar je een normale omafiets voor een paar honderd euro bij de Hema kan kopen, ben je voor elektrische fietsen wel iets meer kwijt. Hierbij kun je wel denken aan een paar duizend euro, natuurlijk afhankelijk van het merk en hoe uitgebreid het is. Elektrische fietsen hebben als voordeel dat ze je makkelijk laten voortbewegen en de drempel om de fiets te pakken lager komt te liggen. Extra opties als stoere verlichting of een fancy zadel maken elektrische fietsen helemaal af. Veel fietsplezier!