vaatwasser plaatje

Deze voorwerpen mogen ook allemaal in je vaatwasser

Wanneer je dan eindelijk na lang wikken en wegen hebt overwogen toch maar die vaatwasser aan te schaffen, blijft de vraag: wat kan er nu eigenlijk allemaal wel en niet in? Naast het standaard keukengerei, denk aan borden, glazen, pannen en bestek, kunnen er namelijk ook allerhande andere items in je vaatwasser. Vaak zijn dit voorwerpen waaraan je vast nog niet had gedacht. Dat scheelt dan weer!

Na de schoonmaak

Om de zoveel tijd poetsen we allemaal ons huis. Bij deze klus gebruiken we een aantal voorwerpen die dit karwei gemakkelijker maken. Een aantal van deze schoonmaakitems mag je na afloop gerust in de vaatwasser plaatsen, want vies worden ze. Ten eerste, je stoffer en blik, plaats ze in de vaatwasser en ze komen er schoner dan ooit uit. Ook de deksel van je vuilnisbak mag in de vaatwasser, idem dito zal deze er smetteloos weer uitkomen. Verder laat je ook het schoonmaken van het mondstuk van je stofzuiger aan je vaatwasser over én wat dacht je van de douchekop en de rubberen deurmatten?

Auto naar de wasstraat?

In plaats van dat hele eind naar die wasstraat te rijden wanneer je de matten van je auto of de velgen van je autobanden schoon wilt hebben, plaats je deze onderdelen ook gewoon even in de vaatwasser. Daar worden ze namelijk net zo schoon – zo niet schoner – van. Dit bespaart jou tijd en moeite én geeft je geliefde auto weer net even een frissere uitstraling.

De schoonste verzorgingsartikelen

We zien er graag allemaal zo goed mogelijk uit, maar om dit voor elkaar te krijgen, hebben we een aantal hulpmiddelen nodig. Dat deze verzorgingsartikelen schoon zijn is hierbij erg belangrijk. Deze items zijn na gebruik echter vaak niet meer zo proper, daarom zet je ze eenvoudigweg dan ook even tussen de vaat. De verzorgingsartikelen waar we het over hebben zijn je borstels en kammen, je make-upkwasten, je scheermesjes en het bewaarbakje voor je contactlenzen.

Wat dan nog meer?

Dit zijn de items waarvan je misschien wel het minst verwacht dat je ze in de vaatwasser mag plaatsen, namelijk ook die rubberen badslippers of die favoriete baseballpet uit je garderobe mogen er in. Maar ook die glazen lampenkamp en het plastic speelgoed van je kinderen worden weer helemaal schoon wanneer je deze in de vaatwasser plaatst. En ten slotte, waarom ook niet dat tuingereedschap? De beste vaatwasser krijgt al deze items met de minste moeite brandschoon.